INTERVIEW

'Wij vinden het echt belangrijk dat wij naast die focus ook onze maatschappelijke verantwoordelijk
heid nemen.'

We spraken Mark Kater, COO/CFO van AKD over de samenwerking tussen AKD en Make-A-Wish Nederland.


Kun je vertellen wie AKD is? Nederland, België en Luxemburg adviseren onze advocaten, fiscalisten en notarissen het bedrijfsleven en de overheid over allerlei juridische vraagstukken. Dat kan gaan over een fusie of overname, maar ook over het oplossen van een conflict of over het beveiligen van data. Eigenlijk een heel breed palet, wat wij zelf een ‘full-service’-aanpak noemen. Dit doen we voor klanten in de Benelux, maar ook voor bedrijven in bijvoorbeeld Azië of Amerika die actief zijn of willen worden in de Benelux.


Deze Benelux-aanpak werkt. Zo zijn we de afgelopen drie jaar al twee keer uitgeroepen tot ‘Benelux law firm of the year’, een mooi resultaat van de inspanningen van al onze advocaten, fiscalisten, notarissen en staf.”

En waar moet ik dan aan denken? “Het leek ons verstandig om als schoenmaker dicht bij onze leest te blijven en de kracht van ons kantoor in te zetten: juridische kennis. Daarom adviseren wij Make-A-Wish over verschillende juridische vragen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen of nakijken van contracten, over belastingen of over de vraag of gegevens van iedereen die informatie van Make-A-Wish krijgt wel voldoende beschermd is, zoals het volgens de wet moet. Heel divers dus.”


Ik begrijp dat jullie ook elk kwartaal een Business Challenge organiseren. Hoe leeft dit onder jullie mensen? “Klopt. We organiseren voor alle nieuwe AKD-collega’s een Business Challenge. Iedereen die in dat kwartaal bij ons kantoor is begonnen, werkt als een team samen aan een hele concrete casus om de droom van een ernstig ziek kind in vervulling te laten gaan. Een hele mooie manier om onze samenwerking vorm te geven. We krijgen altijd erg goede feedback op de Business Challenge, het onderwerp slaat dus aan en daar zijn we blij mee – de samenwerking is dus een goede keuze.”

Mark Kater, COO/CFO AKD

'Zolang de klik er is die er nu is, we samen mooie initiatieven blijven ontwikkelen en onze mensen enthousiast zijn over de samenwerking, gaan we door.'

Sinds 2014 zijn jullie de juridische partner van Make-A-Wish. Waarom zijn jullie pro deo juridische ondersteuning gaan verlenen? “Kijk, wij zijn natuurlijk een advocatenkantoor met een commerciële focus. Daar is ook helemaal niets mis mee. Maar wij vinden het echt belangrijk dat wij naast die focus ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat kan op allemaal verschillende manieren, maar wij vinden Make-A-Wish bij ons passen, en dragen graag ons steentje bij aan het doel om de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan.”

Hoe ziet de samenwerking er in de toekomst uit? “Als kantoor kijken we altijd kritisch naar partijen waar we mee samenwerken. Net zoals onze cliënten terecht kritisch naar ons en onze samenwerking blijven kijken. Maar zolang de klik er is die er nu is, we samen mooie initiatieven blijven ontwikkelen en onze mensen enthousiast zijn over de samenwerking, gaan we door, en blijven we zowel met de juridische kennis die we in huis hebben, als met de creativiteit in de Business Challenge, graag bijdragen aan het vervullen van de wensen van ernstig zieke kinderen – want dat is en blijft een prachtig doel!”