Voorwoord


Klaar voor de start...

Zoals ik in het decembernummer al aangaf: 2018 is omgevlogen. We hebben niet alleen heel veel gedaan, maar ook mooie resultaten geboekt. De cijfers en verhalen uit het jaarverslag spreken voor zich. Ditmaal was het thema impact, want ons werk heeft impact die vaak nog jaren wordt gevoeld. In het leven van de kinderen en van iedereen die erbij betrokken is. Eefje, moeder van voormalig wenskind Laurens, weet daar alles van. Joost Riphagen van Stichting Hartekind eveneens, maar dan op een andere manier. Wij verheugen ons om samen te werken met deze stichting die geld ophaalt voor onderzoek naar ernstige hartafwijkingen onder kinderen, ook ónze doelgroep.

30 Years of Wishes

Zoals je weet bestaan we 30 jaar. We zitten echt middenin de activiteiten rondom ons jubileum. Ik denk aan de campagne #30yearsofwishes. Of aan de lancering van de Make-A-Wish Insta stories op 21 januari, met in de hoofdrol Amadi, Mila en Bas. Deze drie InfluWENSers nemen hun volgers op hartverwarmende manier mee in hun Wish Journey. Via hun verhalen op Instagram hopen we een nieuwe, jongere doelgroep te bereiken en ze te interesseren Make-A-Wish te supporten. Zo bouwen we aan een duurzaam bestaansrecht. Mooi detail: Laurens, uit het interview met Eefje, hielp bij de vervulling van de Star Wars-wens van Bas. De cirkel is weer rond.


Ik verheug me enorm op ons jubileumgala; het Wish Ball. De voorbereidingen zijn in volle gang, want alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. De datum is er: 9 mei. De locatie ook: het atrium van Beeld en Geluid op het Media Park. De ingrediënten houden wij nog even voor ons, maar het belooft een spetterende avond te worden vol dromen én wensen. Heb je interesse deze bijzondere avond bij te wonen, kijk dan snel verder voor de details.


Ook op sportief gebied zijn we klaar voor de start. Onze nieuwste ambassadeur is Xan de Waard, die hard op weg is Nederlands beste hockeyster te worden en van harte ja zei op onze vraag of ze zich aan ons wilde verbinden. Naast de jaarlijks terugkerende Wish Walk en Dam tot Damloop is de inschrijving geopend voor The Dutch 750. In drie dagen in het Gelderse landschap 750 kilometer én een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor Make-A-Wish en Support Casper, naar het voorbeeld van de 1000km ‘kom op tegen kanker’ in België. En zelf stort ik mij in de 3-daagse rally van de MAIN Energie Business Challenge, met als doel in teamverband zo veel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish. Ik ben er klaar voor, en … er is nog plek!


Hanneke Verburg, CEO/algemeen directeur