Make-A-Wish zorgdiners

Ieder jaar organiseert Make-A-Wish diners voor zorgverleners van verschillende ziekenhuizen waar kinderen worden behandeld die binnen de doelgroep vallen van Make-A-Wish. Een belangrijke groep omdat ongeveer 70% van de aanmeldingen bij Make-A-Wish vanuit de ziekenhuizen komt.

‘Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje hebben we nader kennis kunnen maken met elkaar. Niet alleen met de mensen achter Make-A-Wish, maar ook met onze collega’s elders uit het ziekenhuis.'

- Chantal van den Akker, pedagogisch medewerker


Onze collega’s Corry Boekhout en Stefanie Lommers (Relatiebeheer Ziekenhuizen) vertellen waarom deze diners zo belangrijk zijn.

Naast de pedagogisch medewerkers zijn Corry Boekhout en Stefanie Lommers (Relatiebeheer Ziekenhuizen) van Make-A-Wish aanwezig. Directeur Hanneke Verburg was aanwezig om te vertellen over het ontstaan van Make-A-Wish Nederland.


Dit jaar hebben we gekozen om een diner te organiseren voor de pedagogisch medewerkers, omdat zij zich bezig houden met de mentale toestand van het kind tijdens de behandeling. Dat sluit ook mooi aan bij onze Wish Journey. Tijdens de diners hebben wij de kans om de theorie en psychologie achter onze Wish Journey’s te vertellen en elkaar persoonlijk te spreken.

Voor de pedagogisch medewerkers ook een mooie gelegenheid om met collega’s uit heel Nederland feedback en tips uit te wisselen.


'Leuk en inspirerend! Het woord ‘Make-A-Wish’ is hier al vaak gevallen de afgelopen week.'


- Elsje Verberkt, pedagogisch medewerker

De diners worden georganiseerd op kantoor bij Make-A-Wish in Hilversum. De vergaderruimte wordt omgetoverd tot een restaurant.


De zorgprofessionals die de kinderen aanmelden weten als de beste welk kind in aanmerking komt. Daarnaast kunnen zij goed beoordelen wanneer een kind de kracht van een Wish Journey nodig heeft.


Vanuit Make-A-Wish zijn deze diners een mooie manier om onze blijk van waardering te tonen en de fijne samenwerking te benadrukken met deze belangrijke groep.


‘Fijn elkaar eens gezien te hebben, dat maakt de lijntjes vaak nog een beetje korter. Dank jullie wel voor de mooie avond en voor de fijne samenwerking!’

- Lotte Bosman, pedagogisch hulpverlener


Door een goede samenwerking met onze zorgprofessionals kan Make-A-Wish nog beter de kinderen bereiken die in aanmerkingen komen voor een Wish Journey.


Hoe zijn de reacties achteraf?

De reacties waren zeer positief! Behalve dat het heel gezellig was, is het ook als zeer nuttig ervaren. De zorgverleners geven aan nu nog beter te weten welke kinderen ze kunnen aanmelden en hoe ze de wenskinderen vervolgens op hun Wish Journey kunnen ondersteunen.