#influWensers


Wish Stories

Al 30 jaar vervult Make-A-Wish de allerliefste wensen van zieke kinderen. De afgelopen weken volgden wij wenskinderen Bas, Mila en Amadi op Instagram tijdens hun Wish Journey. Leer onze influWensers beter kennen!

Agent Amadi

‘Halt, politie!’, deze woorden heeft Amadi (7) altijd al eens in het echt willen zeggen. In zijn dromen rijdt hij vol gas in een politieauto met zwaailichten de straat uit, om als onderdeel van het arrestatieteam criminelen te achtervolgen.


Amadi heeft alleen al heel lang botkanker, waardoor hij in een rolstoel zit. Hier lieten wij ons echter niet door tegenhouden.


Amadi is gek op actie. Hij houdt van klimmen, klauteren en van voetballen. Door zijn operatie, waarbij een deel van zijn been geamputeerd is, zijn deze hobby's helaas voorlopig niet meer mogelijk. 

Amadi’s allerliefste wens is uitgekomen! Wil je weten hoe? Bekijk dan de video op YouTube.

Comedian Mila

Humor is voor Mila het allerbelangrijkste in het leven. Positiviteit helpt haar om te gaan met wie ze is en wat ze heeft. Haar zelfvertrouwen kan soms nog wel een boost gebruiken, maar wanneer ze eenmaal wat losser is straalt ze en geniet ze van elke aandacht.


Mila heeft namelijk meerdere aangeboren afwijkingen zoals o.a een hartklepafwijking, botafwijkingen en ernstig gehoorverlies. Daarnaast is ze ook klein voor haar leeftijd, waardoor ze er anders uitziet dan haar leeftijdsgenoten.

Dit vind ze moeilijk, zeker wanneer kinderen haar aanstaren. Die boost in zelfvertrouwen zou ze graag van haar idool willen krijgen; Jochem Myjer. Ze ziet hem als zielsverwant, omdat “hij ook ziek is geweest, maar niet stopt met grapjes maken”.


Op deze pagina volg je Mila’s Wish Journey.

Stormtrooper Bas

Bas van 4 jaar is een enorme Star Wars fan. Toen Bas op een dag wakker werd in het ziekenhuis, lag zijn vader naast hem Star Wars te kijken. Zo werd ook Bas groot fan. Hij weet alle karakters op te noemen, van Stormtrooper tot Chewbacca.


Het schieten en vechten met lichtzwaarden vindt hij één van de mooiste dingen die er zijn. De allerliefste wens van Bas was dan ook niet moeilijk te raden.

Bas heeft een ernstige vorm van botkanker, waardoor hij vaak moe is en veel pijn heeft. Om hem naast dit alles ook een positieve ervaring mee te geven, organiseerden we daarom een Star Wars dag voor Bas.


Volg de Wish Journey van Bas op deze pagina bekijk met eigen ogen hoe zijn wens werkelijkheid wordt!