"Wij willen onze talenten inzetten om te organiseren, samen te werken en resultaten te boeken voor Make-A-Wish"

BAM Infra Telecom verbindt zich voor een jaar als Wish Partner


BAM Infra Telecom

Joost Chantrel is HR-manager bij BAM Infra Telecom. Het bedrijf legt telecomnetwerken aan voor grote klanten zoals VodafoneZiggo, gemeenten en de rijksoverheid. “In de kern zijn wij een familiebedrijf, ook na de overname door BAM. Die familiecultuur is nog steeds sterk aanwezig. Iedereen wil elkaar helpen, werkt samen en gaat voor het beste eindresultaat.

Die cultuur, die betrokkenheid van al die loyale mensen, daar moest ik wat mee.” Zo nu en dan drinkt hij informeel koffie met directeur Jeroen Wijnen en praten ze bij over de lopende zaken. “We hadden het erover dat we trots zijn op onze mensen, omdat keihard werken en voor je bedrijf gaan in hun genen zit. Hoe geweldig zou het zijn wanneer we de samenleving naast ons dagelijks werk ook konden laten profiteren van het talent van onze mensen? En dan in het bijzonder een goed doel.”

“We zochten een goed doel dat dichtbij ons stond, in Nederland”

Een bewuste keuze


Nu is Joost zelf ook een praktische doorpakker, dus hij zet direct een poll uit onder het personeel. Stel dat BAM Infra Telecom een goed doel gaat ondersteunen, waar moet het dan aan voldoen? De reacties maken veel duidelijk. Het goede doel moet dichtbij zijn en transparant, mensen willen zich betrokken voelen en het verschil kunnen maken. “Naar aanleiding van de uitkomsten maakte ik een analyse van alle goede doelen in Nederland. En heel bijzonder, los van elkaar kwamen Jeroen en ik uit op Make-A-Wish. Jeroen zei: maak maar een plan.” Niet veel later ligt het plan bij het MT. “Vanwege het benodigde draagvlak zijn we daar begonnen.” Het MT reageert positief. Voor Jeroen en Joost het startsein om een partnerprogramma op te zetten, samen met Make-A-Wish. Op 18 juli staat het plan stevig in de steigers.


Alle medewerkers staan erachter.Eerst presenteert Joost het plan aan de leidinggevenden binnen Telecom. “In de uitnodiging kondigde ik alleen aan dat we iets wilden betekenen voor Make-A-Wish. Verder ben ik nergens inhoudelijk op ingegaan. We vonden het beter om het podium aan Make-A-Wish zelf te geven. Daar deed Hanneke Verburg haar verhaal. En dat verhaal raakt je, sommige mensen waren zelfs tot tranen toe geroerd.


We hebben allemaal wel een kind in onze eigen omgeving.”

De weg is vrij voor een roadshow voor de afdelingen en vestigingen. “Wij zijn hier al sinds maart mee bezig, maar voor de rest van Telecom was dit nieuw. De reacties waren overweldigend! Je had mensen die zeiden, jee, wat mooi. Anderen hadden tijd nodig om het nieuws te laten bezinken. En er was een groep die heel stil bleef. Maar iedereen stond erachter. Het is precies zoals we bedachten. Make-A-Wish past in onze bedrijfscultuur. Sommige afdelingen zijn meteen aan de slag gegaan.”

“De dag erna begint het al te borrelen”

Een jaar lang activiteiten


Hoe dan? “De basis van het programma is dat we geen geld geven, maar tijd. Het programma bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het organiseren van activiteiten voor de medewerkers.” Joost geeft als voorbeelden de Strooigoedactie, Nieuwjaarsloterij en de Loop van Telecom-vestiging naar Telecom-vestiging, waar de deelnemers zich laten sponsoren voor de afstand die ze afleggen. “En alle Telecom-collega’s mogen zich inschrijven voor de Make-A-Wish Business Challenge op

22 november. Het is natuurlijk de bedoeling om die dag zoveel mogelijk wensvervullingen mogelijk te maken. Bijvangst van de dag is dat we tegelijk aan teambuilding doen en elkaar op een andere manier leren kennen.”

Meteen aan de slag


Tot het tweede programmaonderdeel behoren de acties die medewerkers zelf organiseren, met ondersteuning vanuit het bedrijf. Ideeën zijn er genoeg. “Een deponeer je statiegeld-actie in de supermarkten, waarvoor wij de posters laten maken. Enkele collega’s zetten direct een donatieknop onder hun e-mailhandtekening en stuurden een bericht naar hun contacten. Onze collega’s uit Nieuwleusen hadden de dag na de presentatie al flyers ontwikkeld ter promotie van een mountainbike-toertocht én de benodigde vergunningen geregeld. Het schijnt in het oosten sowieso gewoon te zijn dat de hele gemeenschap meedoet. Ze rekenen daar op zo’n 800 man.”

Joost organiseert op 6 oktober een surfclinic voor zijn collega’s, inclusief afterparty met cocktails en barbecue. Deelname kost slechts €35 per persoon. “Een groot deel van de opbrengst kan naar Make-A-Wish, want de surfclub en andere leveranciers vragen bijna niets en ik heb binnen mijn eigen netwerk geld opgehaald.” Zelf is hij die zaterdag vooral op het water te spotten, waar hij zich laat sponsoren voor elke gemaakte kilometer. Nu maar hopen dat het de 6elekker hard waait!

Wordt zeker vervolgd

Het informele koffiemoment in maart heeft BAM Infra Telecom integraal in beweging gebracht. Wie weet, krijgt het programma nog een vervolg. Joost: “We hebben die kruidnoten alvast voor heel BAM Infra Nederland ingekocht. Maar eerst maar eens zorgen dat ons programma goed loopt. Er komt dan vanzelf een moment om het BAM-breed uit te rollen.”

Volg BAM Infra Telecom op baminfra.nl/make-a-wish