Een droom komt uit

Ook wij hebben dromen. Wat zou het bijvoorbeeld fantastisch zijn als we de Wish Journey standaard onderdeel kunnen maken van het behandelplan van ernstig zieke kinderen. Onze eigen themakamer in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht brengt deze droom, of liever ambitie, een stuk dichterbij. .

Een ‘magic carpet’, poppentheater, knutselworkshop en een virtual realitybril: in de themakamer laten kinderen het ziek zijn helemaal los. Voor even zijn ze totaal ontspannen. Het positieve effect daarvan is direct zichtbaar voor het medisch personeel en de ouders. En het verlaagt de drempel een kind aan te melden voor een Wish Journey.


De themakamer biedt ons dus een kans om onze zichtbaarheid te vergroten, meer aanmeldingen te ontvangen én met artsen en verpleegkundigen afspraken te maken als het gaat om ontwikkelingsgerichte zorg. Op 5 juli is de officiële opening en toasten wij op een mooie samenwerking.


Over samenwerken gesproken: er komt weer een leuke actie aan. Wendy van Dijk is al meer dan dertien jaar ambassadeur voor Make-A-Wish. Haar missie is Nederland gezond en in beweging te krijgen. Hierin hebben we elkaar gevonden. Samen met Wendy Multimedia organiseren we de ‘Run to the moon and back’. De actie start 25 september en eindigt 24 oktober, tussen twee volle manen in. We roepen iedereen op om in die maand alle stappen die je loopt via een speciale app te doneren. De opbrengst is voor
Make-A-Wish en gebruiken we om nóg meer kinderen een onvergetelijke Wish Journey te bezorgen. De verhalen in deze Wenskrant spreken voor zich.


Met de laatste schooldag in zicht is de kans groot dat je de komende weken op pad gaat. Waar je ook naartoe vertrekt: ik wens iedereen een heel fijne, verdiende vakantie!


Veel leesplezier!

Hanneke Verburg, directeur