2019: we zijn er klaar voor

Het afgelopen jaar lijkt wel ómgevlogen, zoveel hebben we gedaan en bereikt. Al die succesvolle campagnes en een stijgend aantal Wish Journeys. De lancering van Wish Maps en de opening van de kamer van Make-A-Wish in het Prinses Máxima Centrum. Daar bovenop de start van Wish-on-Wheels, zodat we de doelgroep kinderen die cognitief lager functioneren dan drie jaar nu beter kunnen bedienen. En niet te vergeten: de tweede editie van de Kids’ Night, op 12 november.

Een indrukwekkende avond waarin de impact van de Wish Journey van alle kanten is belicht. In drie ontroerende films over Yassir, Madelief en Arnau en in verhalen, wensen én optredens van wenskinderen. Nog steeds ontvang ik zulke fantastische reacties. We hebben ons merk en werk in dat prachtige DeLaMar Theater goed in de spotlights weten te zetten. Bekijk snel de aftermovie en geniet nog even samen met ons na. Was je er niet bij? De korte versie van de drie films kun je hier bekijken.

2019 biedt evengoed mooie vooruitzichten. Allereerst is het ons jubileumjaar: we bestaan dertig jaar en daar gaan we natuurlijk stil bij staan! Met een speciale munt, een eigen sieradenlijn – zie het interview met ontwerpster Rijkje - een boek, een kalender en nog veel meer.


Daarnaast starten we met Instastories via Instagram. We willen een nieuwe, jongere doelgroep bereiken door ze de Wish Journeys te laten volgen van Mila, Amadi en Bas. Zo hopen wij de twintigers en dertigers bij ons werk te betrekken. Het zijn aansprekende verhalen. Mila wil enorm graag een meet-and-greet met Jochem Myjer, terwijl Bas gek is op Star Wars.


Ook gaan we verder op zoek naar partners die zich voor een bepaalde periode aan ons willen verbinden, zoals de Nederlandsche Tafel Ronde. Vice-President Aart de Boer vertelt waarom. Vivian Reijs heeft haar eigen redenen om zich voor ons in te zetten: ‘Ik wil helpen Make-A-Wish zichtbaarder te maken, want elk ziek kind verdient een wensvervulling.’


Tot slot, met het nieuwe jaar in zicht, wens ik je namens alle medewerkers van Make-A-Wish een fijne kerst en een gelukkig, gezond en succesvol 2019.


Hanneke Verburg, algemeen directeur