'Voor mij is er weer een wens in vervulling gegaan!'

12 november 2018. Om half zeven staan de eerste mensen al voor het raam nieuwsgierig naar binnen te gluren. Wanneer uiteindelijk de deuren open gaan, halen de gasten snel hun gouden bandje van Make-A-Wish. Het is tijd voor de Kids' Night!


Met ‘feestelijk’ als de dresscode vult de zaal zich snel met mannen, vrouwen en (wens)kinderen in stijlvolle jurkjes en overhemden. Het geroezemoes valt gelijk weg zodra dichteres Marianne van Velzen het podium opkomt. Ze opent de avond met een gedicht over de pure kracht van een wens: precies datgene waar Make-A-Wish zo voor staat. Dan klinkt vanachter de schermen opeens de stem van wenskind Thijn: de Kids Night is geopend! Als vervolgens Art Rooijakkers, de presentator van de avond, wordt aangekondigd door algemeen directeur Hanneke Verburg kan de avond echt beginnen!

DRIE BIJZONDERE WENSEN

Op het grote scherm worden drie portretten getoond. We volgen het verhaal van wenskind Yassir – helaas inmiddels overleden – die dolgraag een NBA-wedstrijd wilde bezoeken in Amerika. Het portret over wenskind Madelief heeft een iets vrolijkere noot, met Madelief die tien jaar na dato haar wens herbeleeft en Chantal Janzen voor de tweede keer mag ontmoeten. Het derde portret laat de wens van Arnou zien. Arnou weet niet wat hem overkomt als hij – midden september en midden op het strand – dan eindelijk de kerstman ontmoet!

EMOTIONELE OPTREDENS

Verder is de zaal onder de indruk van de optredens van de wenskinderen. Madelief, zelf werkende als zangdocent, straalt tijdens haar optreden en oud-wenskind Lisanne begeleidt zichzelf op de gitaar tijdens haar eigen nummer Vechterbaas. Floor schiet tijdens haar nummer Waarom vol, maar maakt haar optreden indrukwekkend af. Aimee pakt haar moment en glundert van oor tot oor op het podium naast haar grote idool Maud.


DE VERRASSING VOOR FULCO

Tot slot weet Fulco weet niet wat het overkomt wanneer hij ten overstaan van de hele zaal wordt verrast. Strak in pak wordt hij het podium gehaald door William Spaaij, om vervolgens te horen dat hij een hele dag mag meelopen met zijn grote musical-held! De avond wordt onder luid applaus afgesloten met een optreden van alle wenskinderen, samen met William Spaaij. Na afloop verzamelen alle gasten zich bij de afterparty. Daar staat wenskind Quincy achter de draaitafel: zijn wens is uitgekomen nu hij zich een echte DJ mag noemen.


Het was een ongelofelijk bijzondere avond en we zijn dankbaar voor iedereen die aanwezig was. We hebben kunnen genieten van al het talent wat onze wenskinderen te bieden hebben en van de prachtige portretten van Ministery of Frames. Ook uiten we graag een speciaal bedankje voor het ensemble van de musical Annie MG Schmidt. Zij deden op hun vrije avond toch nog even hun kostuums aan om een spetterend optreden af te leveren, speciaal voor de Kids' Night!


Op naar volgend jaar!